Doprava zdarma při nákupu nad 1300 Kč. Objednávky odesíláme do druhého dne.

Jsme Udržitelný e-shop!

Rádi bychom s vámi dnes sdíleli jednu radostnou věc, které se nám podařilo dosáhnout. Stali jsme se "Udržitelným e-shopem". A co to vlastně znamená?

 

Jelikož nám záleží na dopadu našeho podnikání na přírodu a snažíme se, v co největší možné míře, dělat kroky tak, aby naše planeta netrpěla, rozhodli jsme se zažádat o certifikát "Udržitelný e-shop". Líbí se nám, že tento certifikát bere problematiku opravdu zeširoka a zaměřuje se na více odvětví, která nám nejsou lhostejná. Jaké body je potřeba splňovat pro jeho dosažení?

  • Odpovědný přístup k životnímu prostředí.
  • Péče o zaměstnance.
  • Přehled o dodavatelích.
  • Odpovědný přístup k zákazníkům.
  • Transparentní řízení společnosti.
  • Podpora komunity.

 

A co my konkrétně děláme jinak?

Od výroby až po samotnou distribuci produktů dbáme na životní prostředí. Zaměřujeme se na snižování odpadů. Opakovaně využíváme skleničky od našich svíček nebo jogurtů a vracíme je do oběhu. Obalové materiály k odesílání zboží používáme převážně z druhé ruky. V možnostech dopravy máme na výběr ekologickou dopravu od společnosti DPD, která svou uhlíkovou stopu měří, redukuje a emise kompenzuje financováním projektů čisté energie po celém světě.

K našim brigádníkům se chováme s úctou a respektem. Vážíme si jejich práce a dáváme jim to najevo. Na pracovišti se jim snažíme vytvořit co nejpříjemnější podmínky.

Dodavatele vybíráme převážně z České republiky. Co jde, máme lokální. Zároveň nám záleží na tom, aby i naši dodavatelé mysleli v dobrém na životní prostředí a jejich činy tomu odpovídaly.

Našich zákazníků si nesmírně vážíme. I z toho důvodu na ně nepoužíváme manipulaci typu slevové akce apod. a nezahlcujeme je e-maily.

Část našeho zisku využíváváme na podporu charitativního hnutí Mary's Meals, které ekologickou i ekonomickou cestou sytí hladovějící děti v nejchudších místech světa v místě jejich vzdělávání. Tuto organizaci podporujeme i v soukromém životě a ve svém volném čase pro ni děláme dobrovolníky.

Máme velikou radost, že jsme se mohli stát součástí komunity, které záleží na dobru naší planety i na sociálních problémech dnešní doby. Věříme, že díky tomuto certifikátu k nám naši zákazníci získají větší důvěru. Důvěru v to, že nám naše planeta i sociální problémy dnešní doby leží na srdci. Je to potvrzení, že nejenom mluvíme, ale i opravdu pracujeme na změně. :) 

 

Značka "Udržitelný e-shop" je oficiálním certifikátem, který vnikl za spolupráce společností Asociace společenské odpovědnosti, Heureky, VISA a Komerční banky. Více o něm si můžete přečíst zde.