Doprava zdarma při nákupu nad 1300 Kč. Objednávky odesíláme do druhého dne.

Podporujeme Mary's Meals

V Rozvoněno se snažíme, aby naše podnikání mělo i nějaký přesah. Od založení firmy jsme chtěli svým ziskem podporovat nějakou dobročinnou organizaci, což už nějakou dobu děláme. Tímto faktem jsme se nijak nechlubili, ale přece jen jsme se rozhodli dát vědět vám zákazníkům, koho podporujeme a kam tedy i část vašich peněz z objednávek putuje. 

 

ŠKOLA + JÍDLO = NADĚJE

Naší srdcovou dobročinnou organizací, kterou moc rádi podporujeme i v soukromém životě, je Mary's Meals. Mary’s Meals poskytuje jedno vydatné jídlo každý školní den dětem v nejchudších oblastech světa. Děti dostanou jídlo v místě svého vzdělávání, a tak se zvyšuje docházka do škol a soustředění dětí. Zároveň mají lepší výsledky a mohou se dále vzdělávat. Díky tomu mají NADĚJI na lepší život. 

 

Vznik Mary's Meals

Mladý Skot Magnus MacFarlane-Barrow se v roce 2002 dostává do Malawi, kde právě řádí velký hladomor. Setkává se zde s maminkou šesti dětí, která umírá na AIDS. Magnus se zeptá nejstaršího syna Edwarda, co očekává od života. On jednoduše odpoví: “Chci mít co jíst a jednoho dne chodit do školy.” Tahle jednoduchá myšlenka malého chlapce dá za vznik celému dílu Mary's Meals. Po této zkušenosti Magnus zakládá hnutí a v Malawi začne sytit prvních 200 dětí v místě jejich vzdělávání. Během následujících let neustále roste počet dětí, škol i zemí, ve kterých Mary's Meals působí. Hnutí zároveň dostává podporu od různých hlav státu počínaje královnou Alžbětou  II. a v roce 2010 dokonce zakladatel Magnus získává prestižní cenu CNN Hero. V současné době (15.10.2022) organizace sytí již 2 279 941 dětí každý školní den ve 20 zemích světa. Sám zakladatel Magnus však říká, že vždy je to o každém jednom dítěti, které se díky Mary's Meals podaří zachránit. 

 

Dobrovolnictví 

Celé hnutí Mary's Meals stojí z velké části na dobrovolnících. To je jeden z hlavních důvodů, proč většina darovaných prostředků jde přímo k dětem. V České republice máme to štěstí, že díky dárcům přispívajícím na provoz české pobočky jde 100 % všech darovaných peněz na humanitární účely. Dobrovolníky jsou lidé z bohatých zemí, kteří shánějí finanční prostředky, ale také lidé z podporovaných zemí. Ti se starají o fungování školních jídelen. Dobrovolníky jsou často maminky samotných dětí, které převážně vaří jídlo. Dostává se jim tak skvělého pocitu, že se o své děti mohou samy postarat. Organizace tak zprostředkuje pouze potraviny a zbytek už je na místní komunitě.

Díky velkému využití dobrovolníků tak jídlo na celý školní rok pro jedno dítě stojí pouhých 459 Kč (cca 2 Kč/den). 

 

Podpora místní ekonomiky

V každé zemi je složení kaše trochu jiné, jelikož Mary's Meals nedováží potraviny přes půlku světa, ale plodiny nakupuje od místních malých farmářů. Tím nejen hodně ušetří za přepravu, ale také podporuje místní farmáře a lokální produkci. Například v Malawi se kaše skládá převážně z kukuřice a v Číně je hlavní složkou rýže. 

 

Rozvoněno a Mary's Meals

Mimo naše dobrovolnické aktivity v této organizaci a finanční podporu jsme se rozhodli vytvořit produkt, který bude šířit myšlenku tohoto díla, a díky kterému budete moci sami na toto dílo přispět. Jedná se o svíčku Naděje, ze které odchází celý zisk na podporu Mary's Meals. Váš příspěvek zajistí jídlo na čtvrt roku pro 1 dítě. 

 

Více informací o Mary's Meals se dozvíte na jejich webových stránkách