Doprava zdarma při nákupu nad 1300 Kč. Objednávky odesíláme do druhého dne.

Březen - měsíc knihy

Každý rok v březnu probíhá měsíc knihy, období, kdy si připomínáme důležitost a přínos literatury. Ať už se jedná o odbornou literaturu či knihy, které vás pohltí svým příběhem a dokážete u nich ztratit pojem o čase. Zvlášť tu druhou kategorii máme obzvlášť rádi. Jste-li vášnivý čtenář nebo čtení patří k vašim příležitostným aktivitám, březen je ideální čas se ponořit do světa knih.

Jak můžete prožít měsíc knihy?

Můžete si naplánovat čas na čtení každý den. Zkuste najít a navštívit nejbližší knihovnu a objevte nové autory nebo se zúčastněte literárních diskuzí a akcí, které se konají ve vašem okolí. A nezapomeňte sdílet svou vášeň pro knihy s ostatními - doporučte dobré knihy, diskutujte o svých oblíbených příbězích a buďte inspirací pro ty, kteří teprve začínají svou cestu ke čtení.

Inspirativní kniha jako dárek k nákupu

V Rozvoněno jsme se rozhodli vám představit knihu, která nás velmi inspirovala. V průběhu března přidáme k vašemu nákupu nad 500 Kč knihu "Bouda, která krmí miliony dětí" od Magnuse MacFarlane-Barrowa, zakladatele světové organizace Mary´s Meals

O čem kniha je? Setkáním Magnuse MacFarlane-Barrowa s chudým čtrnáctiletým chlapcem Edwardem z Malawi se zažehla prvotní myšlenka hnutí Mary’s Meals: jedno výživné jídlo za den pro každé dítě v místě jeho vzdělávání. Díky velkorysosti dárců dnes už program zahrnuje denně téměř dva a půl milionu dětí v nejchudších zemích světa. Mnozí z těch, kteří díky Mary’s Meals vůbec přežili a mohli chodit do školy, se časem sami stávají podporovateli jiných dětí v nouzi. Začtěte se do knihy a zažehněte v sobě plamen nadšení pro jednoduchou myšlenku: ŠKOLA + JÍDLO = NADĚJE.

Čas na čtení = chvilka pohody

Při své čtenářské chvilce si dopřejte příjemnou atmosféru zapálením svíčky. Svíčka nejen poskytne příjemné osvětlení a vytvoří intimní atmosféru, ale také symbolizuje uklidňující okamžiky a čas pro sebe. Ponořte se do světa knihy s ještě větším klidem a potěšením. Skvěle vám poslouží například charitativní svíčka Naděje. Výtěžek z této svíčky jde právě na organizaci Mary´s Meals, o které kniha pojednává. Zakoupením dobročinné svíčky Naděje zajistíte školní stravování pro jedno dítě na čtvrt roku a dáte mu tak naději na lepší život.